תבשיל אורז מלא, פרגיות וגזר

המרכיבים:

2 כפות שמן קנולה
4 נתחי פרגיות חתוכות לקוביות בגודל של 3 ס"מ
5 גזרים קלופים ומגוררים גס
3 שיני שום כתושות
2 כוסות אורז מלא
3.5 כוסות מים רותחים
2 כפות זרעי כמון כתושים
שמיר (לא חייב)
פלפל שחור גרוס
מלח
מעט כורכום

אופן ההכנה:

משרים את האורז בקערה במים חמים למשך 20 דק' ומסננים.בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והגזר עד להזהבה, מוסיפים את קוביות הפרגיות ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את האורז והשום ומקפיצים קלות את כל התערובת, מתבלים בזרעי הכמון, שמיר, פלפל, מלח וכורכום. יוצקים מעל 3.5 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ללהבה קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 30 דק'(עד לריכוך האורז). בסיום בישול נותנים לתבשיל לנוח עוד 5 דק' מכוסה. 

מוזמנים לשתף 🙂