קציצות דג עם גרגירי חומוס ורוטב חריימה פיקנטי- טעים אשששש!!!!

המרכיבים:

לרוטב:
2 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות וחתוכות לחצאים
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
2 סודניה (פלפל צ'ילי)
כף פפריקה מרוקאית בשמן מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
2 כפות גדושות של רסק עגבנית
1 קופסת עגבניות מרוסקות (100% עגבנית ללא חומרים משמרים)
1/4 כוס מים
מלח
פלפל
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים(אפשר גם מקופסת שימורים)

לקציצות
1 ק"ג פילה דג לבן /פילה קוד לבן קצוץ דק (אני חותכת לחתיכות וקוצצת באמצעות הסלייסר)
4 שיני שום כתוש
חצי צרור כוסברה קצוץ דק
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ דק
חצי פלפל ירוק חריף
1/2 כפית גרידת לימון
1 ביצה גדולה
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת הרוטב, מחממים שמן זית במחבת רחבה ועמוקה, מטגנים קלות את השום והפלפלים האדומים, מוסיפים את רסק העגבניות,העגבניות המרוסקות, הסודניה ויתר התבלינים, מוסיפים את המים וגרגירי החומוס, מכסים את המחבת ומנמיכים את הלהבה.
להכנת הקציצות, טוחנים גס בסלייסר את פילה הדג, שופכים לקערה.
בסלייסר טוחנים דק דק את השום,הפטרוזיליה, הכוסברה וחצי הפלפל הירוק ומוסיפים לקערה, מוסיפים גרידת לימון, ביצה, מלח ופלפל ולשים היטב לאיחוד המרכיבים.
יוצרים קציצות עגולות ומוסיפים לרוטב שמתבשל על הגז, מבשלים למשך 25 דק', קוצצים כמות נדיבה של כוסברה ומוסיפים לתבשיל, מבשלים 5 דק' נוספות מכבים את הגז ואוכלים בתאבון.

מוזמנים לשתף 🙂