מרק צונן מעגבניות ופלפלים אדומים

המרכיבים:

3 כפות שמן זית (2 כפות לקליית הפלפלים, כף לטיגון הבצל).
1 בצל חתוך דק לקוביות
5 עגבנויות גדולות קלופות ומנוקות מגרעינים חתוכות לקוביות
5 פלפלים אדומים קלויים בתנור
2 שיני שום כתושות
8 עלי ריחן
כפית דבש(לאיזון החומציות בעגבנייה)
מלח
פלפל
גביע יוגורט 1.5% שומן

אופן ההכנה:

חותכים את הפלפלים לרבעים,מניחים בתבנית אפיה, מברישים בשמן זית ושמים לצלייה בתנור למשך כ- 20 דק'(כמו שמכינים אנטיפסטי), עד שהקליפה חרוכה, מקלפים את הקליפה וחותכים לקוביות.
מחממים בסיר 1 כף שמן זית ומטגנים את הבצל, מוסיפים שום, עגבניות,פלפלים ועלי ריחן. מתבלים במלח ופלפל ובדבש, מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 25 דק'.
טוחנים את המרק עם מוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם אחיד,מצננים ומקררים במקרר למשך שעתיים לפחות.
מומלץ לפני ההגשה להוסיף את היוגורט ולערבב היטב

מוזמנים לשתף 🙂