מרק עדשים ירוקות

המרכיבים:

300 גרם עדשים ירוקות
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 יחידות כרישה גדולות
1 בטטה
2 גזרים
2 קישואים
את הבטטה, גזרים והקישואים מגרדים בפומפייה
3 שיני שום כתושות
1 כף כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
מלח
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה.
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים סיר גדול ומוסיפים 2 כפות שמן זית, מטגנים עד להשחמה את הבצל והכרישה, מוסיפים את יתר הירקות המגורדים ואת השום ומאדים, מוסיפים את העדשים ומתבלים בכמון, פלפל, מלח וכורכום.
מוסיפים מים רותחים פי 2.5 מכמות הירקות ,מביאים לרתיחה ומכסים על אש קטנה למשך כחצי שעה
כ-5 דק' לפני הסוף מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים.

מוזמנים לשתף 🙂