מרק ירקות של סבתא

המרכיבים:

2 כפות שמן זית
600 גרם כרעיים/כנפיים/שוקיים/גרונות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2 כרישה חתוך לטבעות דקות(החלק הלבן)
2 יחידות סלרי עלים וגבעול קצוצים דק.
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
3 ארטישוק ירושלמי קלופים וחתוכים לקוביות
2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות
צרור פטרוזיליה
2 כפות שמיר קצוץ טבעי
מלח
פלפל
כורכום

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את העוף,שמים בסיר גדול ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה.
בסיר נוסף, מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל והכרישה עד להזהבה, מוסיפים את יתר הירקות (מלבד הפטרוזיליה והשמיר) ומקפיצים קלות על אש בינונית, מתבלים במלח פלפל וכורכום.
כשהמים עם העוף רתחו, מסירים את הקצף שצף למעלה ויוצקים את תכולת הסיר אל סיר הירקות.
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ- 45 דק' (עד לריכוך הירקות והעוף).
מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר ומבשלים עוד כ- 5 דק'

מוזמנים לשתף 🙂