מרק חצילים קלויים וכרובית

המרכיבים:

4 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות
כרובית מחולקת לפרחים בינוניים
3 שיני שום
4 כפות שמיר קצוץ טרי
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל
1 ליטר מים

אופן ההכנה:

מרתיחים סיר עם 1 ליטר מים, מרפדים תבנית בנייר אפיה מפזרים את קוביות החציל ופרחי הכרובית, מברישים ב -2 כפות השמן את הכרובית והחציל וממליחים, מכניסים לתנור לקלייה למשך 20 דקות בחום של 220 מעלות עד להשחמה.
לאחר הקלייה מוסיפים את הכרובית והחציל למים, מוסיפים את השמיר הקצוץ, השום, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים עוד 15 דקות עד לריכוך מלא של החציל והכרובית.
טוחנים את המרק עם בלנדר מוט ידני ואוכלים בתאבון.

מוזמנים לשתף 🙂