מרק גונדי של דודה ג'ואל

המרכיבים:

2 כפות שמן זית
1 בצל לבן גדול
1 גזר מגורד בפומפיה
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
5 יחידות סלרי עם העלים מנוקים וקצוצים
1.5 ליטר מים
1 לימון פרסי
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
מיץ מחצי לימון
1/4 כוס גרגירי חומוס מבושל
מלח
פלפל
כורכום
להכנת הקציצות:
250 גרם עוף טחון
250 גרם חומוס מבושל טחון
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
3 שיני שום כתוש
1 ביצה
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, הגזר, שורש סלרי,שורש פטרוזיליה והסלרי(כולל העלים), מוסיפים 1.5 ליטר מים מתבלים במלח פלפל וכורכום, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה.
מתפנים למלאכת הכנת הקציצות מערבבים את כל המרכיבים של הקציצות יחד ויוצרים כדורים קטנים.
מוסיפים את הקציצות והלימון הפרסי לסיר המרק ומבשלים כ-35 דק'.
מוסיפים את חצי צרור הפטרוזיליה והכוסברה מיץ מחצי לימון ו1/4 כוס גרגירי חומוס למרק ומבשלים עוד 10 דק'. מכבים את הגז ומתענגים על מרק עשיר ובריא.

מוזמנים לשתף 🙂