מעדן מוזלי to go

נשנוש מושלם, טעים בטירוף, בריא ומזין שנותן בוסט של אנרגיה לבוקר או לאחר הצהריים.
חלק גדול מהאכילה הלא מאוזנת שלנו מתרחשת מחוץ לבית כשאנו לא ערוכים ומאורגנים עם אוכל.
מעדן המוזלי נוצר בעקבות הרצון שלי לגוון ארוחות בוקר או ביניים מזינה ומשביעה וככה להצליח למעשה לא להתפתות לנשנושים לא בריאים ועתירי קלוריות.

המעדן הוא להרכבה עצמית, הוא מורכב מגרנולה ביתית , יוגורט וקוביות מנת פרי.
את הגרנולה אני מכינה בבית משיבולת שועל, אגוזים מסוגים שונים וסילאן.
המעדן זמין, נגיש הוא מורכב בתוך קופסא חד פעמית(ראו הסבר בהמשך).

המרכיבים:

500 גרם שיבולת שועל (אני משתמשת בשל השקדייה).
150 גרם אגוזי מלך
150 גרם קשיו
50 גרם אגוזי ברזיל
150 גרם שקדים
150 גרם אגוזי לוז
כף קינמון
2 כפות גדושות של סילאן.
1 גביע יוגורט טבעי 1.5% שומן
מנת פרי-תפוח/אפרסק/תותים/שזיף/אגס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות, מרפדים בנייר אפיה, משטחים את השיבולת שועל על 3/4 מתבנית האפייה.
ב 1/4 שנשאר ריק מסדרים את האגוזים השונים.
מזלפים את הסילאן והקינמון על שיבולת השובל בלבד ומערבבים היטב.
מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ- 10 דק', מקררים, קוצצים גס את האגוזים, מערבבים את הכול ומאחסנים בצנצנת. כשיוצאים לדרך שמים בקופסא חד פעמית 3 כפות גדושות של גרנולה, שמים בשקית את היוגורט והפרי - הכול נכנס לתוך התיק וממתין לי לרגע שבו ארגיש שבא לי להתענג על מעדן מהסרטים.

מוזמנים לשתף 🙂