לביבות עדשים כתומות ובטטה

המרכיבים:

2 כוסות עדשים כתומות
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות בעובי של 3 ס"מ
2 בצל לבן קצוץ
3 כפות שיבולת שועל
2 שיני שום כתושות
2 ביצים
1 כף שמן זית
מלח
פלפל שחור
מעט בהרט

אופן ההכנה:

בסיר בינוני שופכים את העדשים ואת קוביות הבטטה,ממלאים מים עד לכיסוי העדשים והבטטה ומביאים לרתיחה, מבשלים את העדשים והבטטה כ-25 דק' עד לריכוכם.מסננים היטב מנוזלים ומועכים קלות עם מזלג.
במחבת מטגנים עד להזהבה את הבצל ומוסיפים למחית העדשים והבטטה.מוסיפים לתערובת לאחר שהתקררה את השום הכתוש, הביצים, שיבולת השועל והתבלינים, מערבבים היטב לאיחוד המרכיבים ויוצרים לביבות בעזרת הידיים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
(ניתן גם למלא בתבנית שקעים קטנים מסיליקון).
אם התערובת דלילה מידי , ניתן להוסיף להסמכה כף קמח מלא.
מחממים תנור ל 200 מעלות ואופים למשך כ -15 דק' עד להזהבה.

מוזמנים לשתף 🙂